Tema principala: Solidaritatea si voluntariatul tinerilor ca raspuns civic la criza COVID-19.

VOLUNTEU: Volunteering citizens as response to social COVID19 crisis, este noul proiect al municipalitati Altea, Spania, finanțat de Uniunea Europeana.

OBIECTIVE: sa acorde o mai mare importanta tinerilor europeni si asociatiilor care au reactionat si au lucrat impreuna in timpul pandemiei de Covid-19.
In plus, acest proiect isi propune sa promoveze si sa imbunatateasca cultura voluntariatului in randul oraselor partenere.

Proiectul va fi impartit in 8 evenimente internationale si intentioneaza sa implice in mod direct peste 400 de participanti si, indirect, peste 25.000 de persoane. Fiecare tara va organiza un eveniment international in care vor fi abordati subiecte relevante despre participarea civica a tinerilor care se confrunta cu o criza sociala COVID19 si despre modul in care voluntariatul si solidaritatea sunt necesare pentru dezvoltarea sociala, precum si ca ar putea reprezenta o oportunitate pentru incluziunea sociala a tinerilor.

Participarea activa a tinerilor va creste astfel intelegerea si implicarea tinerilor cu privire la impactul social al pandemiei COVID19 in comunitatile lor locale si, de asemenea, acestia ar putea juca un rol important ca cetateni activi in orasele partenere.

Activitatile programate vor include: conferinte, workshop-uri, discutii deschise, dezbateri, dar si unele activitati alternative si mai dinamice pentru a crea un mediu stimulant: jocuri de rol, LAB creativ, cine-forum deschis, geocaching, tur fotografic etc.

Participantii vor avea ocazia sa constientizeze importanta uriasa a rolului lor in procesele de luare a deciziilor si responsabilitatea lor ca cetateni europeni in construirea unei Europe mai sociale si mai incluzive.

Parteneri:

Municipality of Altea (Spania)

Municipality of Athienou (Cipru)

Opcina Kalnik Opcinsko Vijece Kalnik (Croatia)

Industry Disruptors Game Changers (Grecia)

Hellenic Institute of Cultural Diplomacy Netherlands (Tarile de Jos)

Associazione InCo – Molfetta (Italia)

Associacao Juvenil de Viana do Castelo (Portugalia)

Asociatia Scout Society (Romania)

Volunteu

Lasă un răspuns