Schimbul de tineri „WAKE UP AND MOVE”, desfășurat în La Carrasqueta, Spania, în perioada 10-17 aprilie 2023, a fost o inițiativă importantă pentru a aborda problema dependenței tehnologice în rândul tinerilor. Proiectul a reunit participanți din diferite țări europene, printre care Cehia, România, Ungaria, Slovacia și Spania, și a avut ca scop să le ofere cunoștințe și competențe pentru a lupta împotriva acestei probleme în creștere.

Pandemia COVID-19 a dus la o creștere a utilizării tehnologiei și a făcut ca mulți tineri să dezvolte o dependență față de aceasta. Efectele negative ale unei astfel de dependențe pot fi grave, de la scăderea concentrării și a atenției, suprastimularea retinei, oboseală, insomnie și somn întârziat, până la modificări ale vederii, dureri de cap, singurătate și izolare, lipsă de motivație/creativitate și creșterea stresului. Prin urmare, este esențial să se promoveze un stil de viață sănătos care să combine sportul și o utilizare sănătoasă a tehnologiei.

Schimbul de tineri „WAKE UP AND MOVE” s-a axat pe promovarea unui stil de viață sănătos prin sport, pe promovarea unității și a muncii în echipă, pe combaterea dependenței de tehnologie și de rețelele sociale, pe promovarea incluziunii și a egalității prin activități sportive, pe promovarea unei utilizări sănătoase a tehnologiei în rândul tinerilor, pe promovarea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări și pe promovarea sentimentului de cetățenie europeană.

Proiectul a fost finanțat prin programul Erasmus+, care are ca scop promovarea mobilității tinerilor în Europa și sprijinirea inițiativelor care contribuie la dezvoltarea personală și profesională a acestora. Acest proiect a fost o ocazie excelentă pentru participanți de a învăța unii de la alții și de a-și împărtăși experiențele. Prin acest schimb, ei au putut să învețe diferite metode de combatere a dependenței tehnologice și să participe la activități sportive care promovează un stil de viață sănătos.

În concluzie, schimbul de tineri „WAKE UP AND MOVE” a fost o inițiativă fantastică care a abordat o problemă importantă care afectează tinerii din societatea noastră. Aceasta a oferit participanților cunoștințe și abilități pentru a lupta împotriva dependenței tehnologice și pentru a promova un stil de viață sănătos. De asemenea, acest proiect a promovat schimbul cultural și i-a ajutat pe participanți să înțeleagă importanța cetățeniei europene.

Wake up and Move

Lasă un răspuns