Proiectul “Warm Hearts” a fost implementat în perioada 30.09.2015 – 15.03.2016 în Croația. Schimbul de tineri al proiectului a avut loc în orașele Solin și Splin începând cu 30 ianuarie până pe 7 februarie 2016, unde au participat 36 de tineri din Lituania, Portugalia, România și Croația. România a fost reprezentată de 9 tineri prin intermediul Asociației Scout Society din Târgu-Jiu, Gorj. Chiar de la bun început proiectul a fost susținut de Primăria Solin, de conducerea școlii elementare din Solin și de Consiliul de prevenire a criminalității din Solin.

Scopul proiectuluia fost de a învăța tinerii despre dragoste, empatie, toleranță, beneficiile voluntariatului, importanța prieteniei, etc.

Atelierele desfășurate și acțiunile umanitare organizate au permis ca participanții să își dezvolte anumite competențe orientate către abordarea unui character tolerant, atitudine bazată pe empatie, respect și înțelegerea conceptului de incluziune. Schimbul de tineri a avut un impact pozitiv asupra participanților care au înțeles noțiunea de diversitate culturală și necesitatea promovării valorilor fundamentale ale Uniunii Europene; inclusiv tinerii au dezvoltat principiul solidarității. Printre activități participanții au participat și la câteva evenimente de caritate unde au adunat fonduri pentru departamentul de pediatrie al KBC Firule și pentru casa de copii „Maestral”; au călărit cu membri ai grupului cu retard mintal “Zvono” și au gătit pentru oamenii fără adăpost aflați sun îngrijirea Crucii Roșii din Solin.

Prin intermediul acestui proiect participanții au devenit promotori ai vieții civile active. Participanții de asemenea, au dobândit și competențe transversale, cum ar fi : didactice, tactice și de dialog; competențe creative și tehnice pentru crearea logo-ului proiectului, filmulețelor de prezentare/promovare/diseminare, pliantelor, albumelor foto, prezentărilor power point.

Acest schimb de tineri i-a încurajat pe tineri să aibă un rol proactiv în comunitatea locală, să devină membri activi ai vieții sociale și să devină promotorii ideilor/tendințelor active în societate și să încurajeze schimbările pozitive și creșterea dorinței de implicare – pentru a susține inițiativele care ar conduce comunitatea către dezvoltare.

Participanții au avut jurnale personale pe parcursul proiectului în care au notat competențele, aptitudinile, abilitățile dobândite în timpul activităților pe care mai apoi le-au compilat în certificatul youthpass.

 

Warm Hearts

Leave a Reply