În perioada 8-18 noiembrie, se va desfãșura activitatea principală a proiectului “Young people act”, un schimb de tineri, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. la care vor participa 60 de tineri din 4 țări, de unde sunt și organizațiile partenere proiectului: Grecia (IHNILATES TOU FOTOS), Slovenia (CSOD), Cehia (LUBLA) și România (Asociația Scout Society).
Această mobilitate a fost concepută în contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc în Uniunea Europeană în anul 2019. Problemele adresate în proiect sunt: lipsa participării /implicării civice din partea tinerilor; rata scăzută a tinerilor care și-au exercitat votul la alegerile europene din 2014; lacune în cunoștințele de ordin electoral deținute de tinerii care votează pentru prima dată; confuzii în privința conștientizarii valorilor democratice ale Europei; percepție greșită față de instituțiile europene; lipsa încrederii în construirea unui viitor mai bun pe princiile democrației.
Scopul proiectului este de a promova democrația și participarea activă a tinerilor în vederea implicarii civice a acestora atât în activitățile din comunitatea locală cât și cea europeană. Obiectivele principale sunt: familiarizarea cu valorile democratice ale Europei a 60 de tineri din cele 4 țări partenere proiectului; dezvoltarea abilităților participative, de implicare civică în activitățile din comunitățile locale și europene a tinerilor care vor lua parte la schimbul de tineri; dezvoltarea unui comportament participativ a tinerilor din proiect în contextul alegerilor europene din 2019; îmbunătățirea accesului la informațiile de ordin electoral pentru cei 60 de tineri din cele 4 țări europene.
Grupul țintă al proiectului sunt tineri atât din mediul urban cât și rural, din zone defavorizate care nu au acces la informații și nu au medii propice pentru a se implica în comunitate. De asemenea, sunt tineri integrați într-o instituție de învățământ, tineri NEETS sau tineri care nu au votat niciodată până în acest moment. Beneficiarii direcți sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 17-23 de ani din cele 4 țări partenere proiectului.

Young People Act

Leave a Reply