Care este scopul unei escape room educational? Cum poti crea unul?

Acestea au fost intrebarile pe care participantii le aveau inainte de a participa la cursul de formare din cadrul proiectului Youth Escape Covid.

In timpul proiectului, am avut oameni cu experienta care ne-au prezentat cele mai utile sfaturi despre cum poti sa transformi procesul de invatare intr-o aventura distractiva.

Unul dintre prezentatori a fost Liz Cable, creatoarea a peste 100 de escape rooms. Ea ne-a prezentat elementele de baza, ce trebuie si ce nu trebuie facut atunci cand doresti sa creezi un escape room educational, ce sa urmezi si cum sa faceti procesul de invatare distractiv.

Mai mult decat atat, am avut doi prezentatori care ne-au invatat cum poti crea un escape room online fara a fi nevoie sa stii programare, folosind aplicatii foarte simple, precum formulare Google, videoclipuri de pe Youtube si imagini.

Dupa toata invatarea, a inceput si munca grea. Participantii au format echipe si au petrecut zilele umatoare punand cap la cap propriul escape room si testandu-le impreuna cu ceilalti. Am incheiat proiectul cu 6 versiuni de ecape room pe diferite teme care urmeaza sa fie terminate dupa proiect.

Versiunile finale ale escape room-urile evor fi disponibile pe aplicatia Youth Escape MER unde vei avea ocazia sa inveti cum sa le instalezi in orice spațiu, chiar si in dormitorul tau!

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana.

Youth Escape Covid LTTA

Lasă un răspuns