Grupul nostru de romani a mers in El Palmar, Spania, in perioada 16-24 octombrie, reprezentand Scout Society in proiectul Erasmus+ „Youth Worker Bees” gazduit de Associacón K’MON din Spania.

Obiectivele proiectului au fost:
✓ Constizarea problemei actuale care afecteaza albinele.
✓ Devenirea mai sensibili la probleme mediului.
✓ Abordarea cauzelor care au un efect negativ asupra albinelor si gasirea solutilor practice atat la nivel individual, cat si la nivel colectiv.
✓ Cresterea solidaritatii peste granite, toleranta, intelegerea multiculturala si dialogul intre tineri folosind diferentele culturale ca sursa de inspiratie pentru participanti.

Cateva dintre impresiile noastre despre proiect:

„Acesta a fost cel mai bun proiect la care am fost vreodata! (si singurul) Dar totusi, mi-a placut enorm de mult. Am cunoscut oameni minunati cu care am format prietenii, am invatat lucruri noi si interesante despre albine, biodiversitate, permacultura si am facut lucruri uimitoare: sculptatul si pictatul cu ceara de albine, luciu de buze, yoga, surfing, excursii privind permacultura si biodiversitate, nopti interculturale etc. Am adorat fiecare moment.” Roxana

„Intreaga experienta mi-a depasit asteptarile. Acesta a fost primul meu proiect Erasmus+. Sincer vorbind, inainte de a-l incepe am avut un amestec de anxietati, entuziasm si temeri. Dar, in cele din urma, grijile si temerile au disparut pe masura ce am inceput calatoria de a invata despre albine, biodiversitate si permacultura. M-am simtit conectata cu facilitatorii si acest lucru a maximizat intreaga mea experienta. Pe langa invatare, am avut parte si de cateva ateliere uimitoare, cum ar fi crearea propriilor cosmetice si lumanari folosind ceara de albine si chiar sa pictam cu ea. Am avut si sansa de a vizita o ferma de permacultura si acesta a fost punctul cel mai minunat pentru mine. Mi-a placut atat de mult, incepand cu drumetia, descoperind principiile permaculturii folosite in viata reala si vazand experimentele care vor ajuta la salvarea zonei vizate. In concluzie, am sa definiesc intreaga experienta intr-un singur cuvant: extraordinar”. Georgiana

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana.

Youth Worker Bees

Lasă un răspuns